Mobility Blog

Primii pasi in trecerea catre o flota electrica

Primii pasi in trecerea catre o flota electrica

 

Reducerea amprentei de carbon este un aspect extrem de important pentru multe companii. Cu toate acestea, trecerea la o flota electrica reprezinta mai mult decat simpla inlocuire a vehiculelor clasice cu cu cele electrice.                                                    

Inainte de a porni in „calatoria electrica”, exista cateva aspecte importante de luat in considerare. E-mobilitatea poate fi solutia potrivita pentru unii, dar probabil nu pentru toata lumea. De asemenea, electrificarea ia diferite forme si este un proiect care ar trebui sa fie studiat inainte. Noi v-am pregatit cateva insight-uri astfel incat sa stiti ca sunteti pe drumul cel bun.

  1. Creati un profil al utilizatorilor

Nu există doi soferi care sa utilizeze in acelasi mod masina de serviciu. Unii merg doar pana la birou si inapoi, in timp ce altii se deplaseaza mai mult si fara a avea o regularitate. Scopul este de a obtine o intelegere mai buna a modului in care sunt utilizate vehiculele din cadrul flotei pe care o gestionati.

  1. Analizati TCO-ul (Costul total de proprietate)

Masinile electrice sunt inca mai scumpe de achizitionat decat corespondentele lor conventionale, dar mult mai ieftin de rulat. Incarcarea este mai ieftina decat realimentarea cu combustibil, iar costurile de intretinere ale unui EV sunt considerabil mai mici. De asemenea, in multe tari exista avantaje fiscale care pot reduce diferenta de pret, asa cum este si in cazul Romaniei.

  1. Asigurati infrastructura

Fara a avea capacitatea de a incarca la locul de munca, trecerea la vehicule electrice poate fi un prag greu de trecut. Acest lucru nu inseamna, totusi, ca veti avea nevoie de o statie de incarcare pentru fiecare masina electrica. Utilizatorii care pot incarca la domiciliu, de exemplu, nu vor fi nevoiti sa incarce la locul de munca, deoarece acestia ar trebui sa poata utiliza o statie de incarcare de perete, care poate fi integrata in bugetul de leasing.  Cel mai important, crearea de profiluri va juca un rol important in identificarea celei mai bune infrastructuri pentru nevoile dvs.

  1. Verificati disponibilitatea autovehiculului

Unele modele au termene de livrare mai lungi. Cel mai bine este sa verificati cu producatorul in prealabil pentru a evita surprizele neplacute. Diversificarea modelelor si cresterea progresiva a productiei vor reduce totusi considerabil timpul de livrare. De asemenea, nu uitati sa discutati cu partenerul de leasing, deoarece are relatii puternice cu producatorii si poate obtine uneori o masina electrica mult mai usor decat un client individual al flotei.