Mobility Blog

Cum pot flotele corporate sa beneficieze la maxim de “noua normalitate”?

Cum pot flotele corporate sa beneficieze la maxim de “noua normalitate”?

In primul rand, ce pot face managerii de flote astfel incat utilizatorii sa fie in siguranta si in acelasi timp flotele sa ramana sigure.

Evident, siguranta utlizatorului este pe primul loc.  Deci, luați masuri sanitare. Evitati contactul personal intre soferi si alte persoane care au legatura cu flota. Daca un vehicul trebuie sa fie returnat, ganditi-va la varsta si kilometrajul lui; pentru cele aflate in stare buna si care au un kilometraj limitat sau kilometri mai putini decat in contract, mulți dintre clientii nostri iau în considerare prelungirea contractului. In mod obisnuit, masina va fi in stare excelenta astfel incat nu exista nicio graba in inlocuirea imediată a acesteia.

Pe masura ce iesim din blocaj, managerii de flote ar trebui sa fie constienti ca datorita protocolalelor de dezinfectare, serviciile pot dura mai mult. Daca inainte vorbeam de doua ore, acum putem lua in considerare si 3. Asadar: evitati cand puteti si alocati-va mai mult timp atunci cand trebuie.

Cum pot managerii de flote sa-si administreze costurile cel mai bine in aceasta “noua normalitate”?

De fapt, este acelasi mesaj din punctul meu de vedere: luati in considerare sa asteptati putin. Vehiculele noi comandate acum pot costa suplimentar. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in ciuda celor mai bune eforturi ale BCE si ale altor banci centrale, costul finantarii a crescut. S-a majorat rapid în martie, s-a pastrat la acelasi nivel in aprilie si a inceput incet sa coboare din nou in mai.

La varf, a existat o suprataxa de 160 de puncte de baza pentru ofertele pentru masinile noi. Acum este aproximativ 120. In termeni practici, asta inseamna un cost suplimentar in prezent, de pana la 20 de euro pe masina pe luna, comparativ cu luna februarie. Peste un contract de 36 de luni, inseamna aproximativ 700 de euro in plus.

Ultimul lucru de care are nevoie oricine este un cost inutil. Mai ales ca nu ne asteptam ca aceasta situatie sa dureze. 

Este ALD Automotive pregatita pentru solicitari multiple de extinderi de contract?

Absolut. Am discutat deja despre avantajele si dezavantajele acestor prelungiri de contracte cu clienții nostri care cauta optiuni de reducere a costurilor si am ales cea mai viabilă solutie pentru client, avand in vedere contextul actual. Solutia aleasa se bazeaza pe calcule comparative intre optiunea de a prelungi sau de a inlocui masina cu una noua, Acest lucru permite clientilor nostri sa ia decizii in cunostinta de cauza despre ceea ce este mai bun pentru afacerea lor. 

Ce alt sfat aveti pentru managerii de flote in aceasta perioada de “noua normalitate”?

Mai intai, verificati kilometrajul stabilit in contract. Oamenii au condus mai putin si vor continua sa o faca. Obtineți o modificare a contractului, adaptand kilometrajul la utilizarea efectiva.

In al doilea rand, reganditi-va selectia de modele. Daca distantele parcurse sunt mai scurte, acesta este un moment bun pentru a adauga cateva vehicule electrice in flota. 

Intrebare finala: Cum isi regandeste ALD modelul de afaceri post-pandemic?

Unele dintre tendintele de mobilitate vor deveni mai putin populare, in special carsharing-ul si transportul in comun. Acest lucru functioneaza in favoarea leasingului operational. Pe de alta parte, se va lucra mai mult de acasa si vor fi mai putine calatorii de afaceri. Personal, sunt foarte fericit ca nu voi mai fi nevoit sa plec la ora cinci dimineata pentru a prinde un zbor de de la ora 7.00 AM de pe aeroportul De Gaulle.

Ca raspuns la aceste tendinte, realizăm o oferta de leasing flexibila. Formula ofera clientilor nostri o flexibilitate maxima: sa faca schimb de vehicule, sa-si simplifice operatiunile si chiar sa aleaga vehicule uzate. Toate acestea ii vor ajuta pe clientii nostri sa se adapteze si mai bine dupa iesirea din lockdown.

Daca aveti intrebari cu privire la flota dvs., acum, cand incepe adaptarea la “noua normalitate”, echipa ALD Automotive va sta la dispozitie pentru a discuta strategii post-criza astfel incat sa va ajutam sa gasiti solutia potrivita pentru provocarile cu care va confruntati. Ramaneti vigilent, in siguranta si aveti grija!