Sfaturi de vacanta, cu masina la plimbare

Este vara, iar daca te-ai hotarat sa pleci in vacanta cu masina ta de companie, am pregatit pentru tine cateva sfaturi practice pentru o calatorie confortabila.

ALD Automotive ramane alaturi de tine oriunde te-ai afla! Ne poti contacta la 021 301 49 59 sau poti apela serviciul de Asistenta non-stop la +40 31 405 8888 disponibil in toate tarile din Europa (mai putin Rusia si Albania), daca autovehiculul este imobilizat.

Plecare.xls

Pregateste-ti masina pentru plecare   

      • Efectueaza reviziile si asigura-te ca ITP-ul este in termen;
      • Verifica starea generala a masinii inainte de plecare;
      • Asigura-te ca ai montate anvelopele de vara 
      • Verifica presiunea anvelopelor inainte de plecare si nu uita ca ai nevoie de o presiune mai mare a anvelopelor daca masina este mai incarcata decat de obicei;
      • Nu uita de roata de rezerva, daca aceasta este disponibila pentru masina ta sau de kitul de reparatie a anvelopei;
      • Ia cu tine trusa medicala, extinctorul si cele 2 triunghiuri reflectorizante

In cazul alimentarilor cu carburant in afara tarii, poti utiliza cardul de combustibil de la ALD Automotive, daca politica companiei tale iti permite. Fii atent insa la acoperirea teritoriala a cardului: unele sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei, altele au si acoperire internationala. Gasesti aceasta informatie pe cardul de combustibil.

Folosesti spatiul masinii in mod eficient?

  • spatiu.pptxOrdoneaza obiectele grele dedesubtul celorlalte, cat mai aproape de roti;
  • Nu pune bagajele in interiorul masinii, pentru ca te pot lovi in cazul unui impact;
  • Daca este posibil, utilizeaza un portbagaj exterior, pentru ca este mai sigur si vei economisi combustibil;
  • Daca iei cu tine bicicleta, iti recomandam sa o atasezi la partea din spate a masinii si nu deasupra: vei reduce consumul de combustibil;
  • Daca totusi o atasezi deasupra masinii, tine cont de limitele de inaltime ale tunelurilor pe care le vei traversa.

De retinut

De retinut.pptx

  • Nu te urca la volan daca esti obosit sau daca ai consumat bauturi alcoolice sau medicamente halucinogene. Confrom National Sleep Foundation, 66% dintre adulti au admis ca au condus in timp ce aveau stare de somnolenta si 33% au adormit la volan. 

    Starile de oboseala si de somnolenta duc la reactii intarziate atunci cand esti la volan si au un impact negativ in abilitatea de a luat decizii. Oboseala poate avea efecte similare asupra organismului tau, la fel ca atunci cand bei alcool. Faptul ca stai 18 ore treaz te face sa conduci ca si cum ai avea o alcoolemie de 0.05. 

  • Nu folosi telefonul mobil pentru a scrie mesaje, iar daca esti sunat, foloseste o casca bluetooth pentru a raspunde, astfel incat sa nu fii nevoit sa tii telefonul in mana. Stiai ca daca folosesti un telefon mobil in timp ce conduci risti de 4 ori mai mult sa fii implicat intr-un accident decat un sofer care nu utilizeaza telefonul in timpul condusului?
  • Poarta ochelari de soare cu lentile speciale pentru a-ti proteja ochii de lumina puternica a soarelui;
  • Relaxeaza-te la fiecare oprire, facand cateva miscari pentru a-ti dezmorti spatele, gatul, bratele si picioarele

Lumini

Martorii de bord

Ai pornit la drum? Se poate intampla sa apara si aspecte neprevazute, insa este important sa actionezi cu calm. 

Martorul rosu  -  Defectiune majora! Aceste lampi va semnaleaza defecte grave ce pot duce la probleme majore.Trage masina pe dreapta, opreste motorul si contacteaza imediat serviciul de asistenta non-stopla: +40314058888. 

Martor galben  - Aceste lampi semnalizeaza neregularitati mai putin grave. Este indicat sa te prezinti la cel mai apropiat service pentru verificari.  In cazul in care masina este de la ALD Automotive, te rugam sa ne contactezi la +40 21 301 4959

documente-1

Va dorim o calatorie placuta si sigura!  Bucurati-va de momentele petrecute alaturi de cei dragi, aveti grija si ramaneti in siguranta!

Call Center
+40 21 301 49 59