Cu 15.700 de angajati la nivel mondial si peste 60 de ani de experienta, ALD Automotive | LeasePlan ofera servicii complete de leasing, servicii flexibile de abonament, servicii de gestionare a flotei si solutii de multi-mobilitate pentru clienti de toate dimensiunile, inclusiv companii mari, IMM-uri, persoane fizice autorizate si persoane fizice. Beneficiem de o acoperire geografica extinsa prin prezenta directa in 44 de tari si in alte 16 tari datorită aliantelor comerciale, inclusiv parteneriatul strategic cu Wheels, in America de Nord.

Expertiza noastra in materie de parteneriate s-a dezvoltat prin intermediul unui program de tip white label care ne-a extins baza de clienti prin intermediul unor canale de distributie diversificate. Acest "ADN al parteneriatului" ne-a permis sa incheiem parteneriate cu peste 200 de producatori auto, banci si asiguratori, furnizori de energie si platforme de mobilitate, ajutandu-i pe partenerii nostri sa-si diversifice ofertele de mobilitate, de la leasing operational la optiuni de leasing digital complet integrate, si de asemenea, sa extindem si mai mult aria de acoperire a expertizei si serviciilor noastre de mobilitate.

Atunci cand vehiculele noastre rulate ajung la sfarsitul ciclului de leasing, le promovam si le vindem in principal prin intermediul ALD Carmarket, platforma noastra globala de licitatii si vanzari online de vehicule, lider de piata, sau prin intermediul celor 51 de showroom-uri pe care le administram in 20 de tari.

Cifre cheie ALD Automotive | LeasePlan

Overview

Achizitia LeasePlan

Pe 22 mai 2023, ALD Automotive a finalizat cu succes achizitia LeasePlan, una dintre companiile lider in domeniul mobilitatii si management al flotelor din lume. Aceasta achizitie transformatoare reprezinta o schimbare majora pentru ambele noastre companii si situeaza ALD Automotive | LeasePlan in pozitia de lider mondial in domeniul mobilitatii sustenabile, cu o flota totala de 3,3 milioane de vehicule gestionate la nivel mondial. Cititi comunicatul de presa aici.

Aceasta schimbare marcheaza inceputul unei noi ere in domeniul mobilitatii. Prin unirea capabilitatilor complementare si a expertizei noastre cu talentele excelente si o echipa de management de top, noua companie este bine pozitionata pentru a beneficia de oportunitatile extraordinare de crestere ale industriei astfel incat sa conduca procesul de tranzitie catre o economie cu emisii scazute de carbon si sa modeleze transformarea digitala a industriei. In continuare, obiectivul nostru va fi acela de a beneficia de pozitia noastra unica pentru a conduce tranzitia catre electrificare prin solutii inovative, inclusiv platforme digitale, pentru a incuraja adoptarea pe scara larga a mobilitatii sustenabile, fie ca este vorba de vehicule cu emisii reduse sau de solutii de mobilitate multipla.

Societe Generale este actionarul nostru majoritar, cu 52,6% din capital. Fostii actionari ai LeasePlan, un consortiu condus de TDR Capital, detin 30,75% din capitalul entitatii noastre combinate, iar free float reprezinta 16,6%. Compania este listata la Compartimentul A al Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). Pentru a afla mai multe informatii, faceți click here.

Megatendinte ce remodeleaza mobilitatea sustenabila

Tendintele pietei, cum ar fi schimbarea aspectului mobilitatii urbane, constientizarea problemelor de mediu, stilurile de viata digitale cu o mobilitate sporita "la cerere" si trecerea de la proprietate la utilizare, vor continua sa se accelereze in anii urmatori. Vehiculele devin din ce in ce mai mult electrificate, partajate, conectate si autonome, iar cererea de mobilitate este puternic influentata de patru megatendinte: utilizarea, digitalul, cererea de mobilitate flexibila & partajata si electrificarea. Este de asteptat ca aceste megatendinte sa modeleze viitorul mobilitatii in urmatorii 5-7 ani si sa creeze oportunitati de crestere puternice.

Cu aceste schimbari rapide ce au loc in prezent in sectoarele automotive si de mobilitate, credem cu tarie ca punctele noastre forte noastre combinate ne vor permite sa transformam industria si sa fim cel mai bine pozitionati pentru a oferi clientilor nostri servicii si solutii cu o valoare adaugata si mai mare. Echipele noastre sunt pe deplin angajate in a crea liderulul global in mobilitate sustenabila si in a furniza valoare pentru toti stakeholderii nostri. Suntem pregatiti pentru noua provocare pe care o avem inaintea noastra ce va permite transformarea catre adoptarea pe scara larga a mobilitatii sustenabile si oferirea de solutii de mobilitate clientilor nostri.