COMUNICATE DE PRESA

25sep.
2013

SRAC certifică ALD Automotive pentru sistemul său de mediu

SRAC certifică ALD Automotive pentru sistemul său de mediu

Începând din august 2013 ALD Automotive, unul dintre jucătorii de referintă de pe piata leasingului operational, deŃine certificarea SRAC pentru sistemul său de management al mediului. Compania este una dintre putinele din România, din domeniul său de activitate, ce detine o certificare ISO 14001 ceea ce face ALD Automotive un important furnizor de servicii de mobilitate sustenabile.

Certificarea ISO 14001:2005 dovedeşte că ALD Automotive a implementat şi mentinut o serie de măsuri care asigură minimizarea actiunilor companiei fată de mediu. De exemplu, ALD Automotive a trebuit să implementeze procese impecabile pentru monitorizarea lunară a apei, a energiei, a consumului de gaz şi de combustibil, pentru reducerea emisiilor poluante şi a zgomotului, dar şi încredintarea anvelopelor uzate şi a acumulatorilor auto vechi unor organizatii specializate de reciclare.

Pentru a mentine o bună dezvoltare a sistemului de management de mediu, ALD Automotive a setat obiective clare pentru 2013, cum ar fi: îmbunătătirea continuă a performantelor de mediu, prevenirea poluării mediului ca rezultat al activitătilor din cadrul organizatiei, instruirea angajatilor cu privire la problemele de mediu, reducerea impactului asupra solului şi a apelor subterane, administrarea atentă a deşeurilor recuperabile şi protejarea echipei şi a mediului prin reducerea impactului poluării fonice.

Problemele de mediu şi responsabilitate socială au reprezentat întotdeauna preocupări importante pentru companie. Astfel, ALD Automotive este implicată în diferite initiative ecologice precum programul de ecologizare a anvelopelor uzate care apartin autovehiculelor aflate la sfârşitul contractelor sau activităti de conştientizare pentru angajati. De asemenea, compania monitorizează şi ulterior raportează în cadrul Grupului actiunile sale cu impact potential asupra mediului: consumul de resurse (energie, apă, hârtie), poluarea mediului rezultată din călătoriile de afaceri (kilometraj, consumul de combustibil), etc. În plus, deoarece condusul defensiv are un impact ecologic pe termen lung, ALD Automotive a dezvoltat un program complet de condus defensiv pentru clientii săi, încurajându-i să devină şoferi responsabili fată de mediu.

Această certificare vine imediat după obtinerea în prima parte a acestui an a certificării ISO 9001:2008, standard ce garantează calitatea serviciilor ALD Automotive. Certificarea atestă faptul că sistemul de management al companiei este extrem de competitiv, constant orientat spre a oferi servicii de calitate şi de a îndeplini continuu cerintele clienților. Cu noua certificare ISO 14001, ALD Automotive îşi consolidează excelenta fată de clienti prin adăugarea componentei de mediu la calitatea serviciilor sale.

ALD Automotive

Operatională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operational full service asigurând finantarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive a lansat oficial în mai 2010 sub brandul ALD Carmarket, platforma online de licitatii închise destinată promovării şi vânzării autovehiculelor uzate returnate la finalul contractelor de leasing operational.

Call Center
+40 21 301 49 59