COMUNICATE DE PRESA

05sep.

Shane Dowling revine ca Director General al ALD Automotive Romania

Shane Dowling revine ca Director General al ALD Automotive Romania

ALD Automotive anunță numirea lui Shane Dowling în funcția de Director General ALD Automotive România, începând cu data de 1 septembrie 2019. Totodată, dl. Dowling va continua să ocupe și poziția de Director Regional ALD Automotive pe Europa de Sud-Est, rol din care coordonează activitatea din 4 țări: România, Bulgaria, Grecia și Turcia.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industriile automotive și leasing operațional, Shane Dowling a mai ocupat poziția de Director General al ALD Automotive România în perioada 2011 – 2016. Ulterior a fost promovat Director Regional pe Europa de Sud-Est, iar concomitent a fost și CEO al ALD Automotive Turcia.

Odată cu revenirea în România, Shane Dowling va continua digitalizarea soluțiilor pentru clienți și parteneri, dezvoltarea platformelor interne, dar și concentrarea pe menținerea unui grad de satisfacție ridicat, atât în ceea ce privește clienții, cât și angajații companiei. Unul dintre obiectivele-cheie ale noului mandat de Director General al ALD Automotive România este de a menține poziția de lider de piață în ceea ce privește soluțiile sustenabile și serviciile de mobilitate. De altfel, compania promovează în mod activ tehnologiile inovative și prietenoase cu mediul, pentru a veni în sprijinul companiilor care își propun „înverzirea” flotelor auto.

 „Revin în România cu mult entuziasm, pentru că este o piață pe care o cunosc foarte bine și care continuă să fie la fel de dinamică. ALD Automotive România a crescut constant, încă de la înființarea ei pe piața locală, acum mai bine de 14 ani, astfel că avem un portofoliu stabil de clienți și o echipă experimentată. Suntem o companie trendsetter în domeniul leasingului operațional și suntem leader-ul industriei în ceea ce privește inițiativele ecologice, un statut pe care îmi doresc să îl păstrăm și în următoarea perioadă, deoarece clienții din România ne oferă potențialul de a dezvolta și livra soluții inovative. Toate acestea, pentru mine, constituie o bază solidă pentru etapa următoare și pentru noile proiecte pe care le avem în plan.”, a declarat Shane Dowling, noul Director General al ALD Automotive România.

 

Biografie Shane Dowling

Shane Dowling s-a alăturat grupului ALD Automotive în septembrie 2006, ca International Sales Manager, apoi fiind promovat în funcția de Head of International Sales în 2010. La începutul lui 2011, Shane s-a mutat în România pentru a ocupa poziția de General Manager al ALD Automotive România. În 2016 a fost promovat Director Regional South-East Europe și CEO al ALD Automotive Turcia, poziție din care a coordonat activitatea din patru țări: Turcia, România, Bulgaria și Grecia.

Shane lucrează în industria automotive de peste 20 de ani și, anterior intrării în grupul ALD, în 2006, a ocupat poziții de conducere în Irlanda, ca General Manager of Johnson and Perrott Fleet Services, precum și Sales and Marketing Executive of Mitsubishi Motors Irlanda. Este absolvent de Marketing al Institutului de Marketing Irlanda și are 49 de ani.

 

 

Call Center
+40 21 301 49 59