COMUNICATE DE PRESA

19feb.
2013

ALD Automotive estimează o flotă totală de 8 000 de autovehicule în 2013

ALD Automotive estimează o flotă totală de 8 000 de autovehicule în 2013

ALD Automotive urmăreşte să administreze o flotă de 8 000 de autovehicule la finalul acestui an, în creştere cu 13% faTă de flota gestionată la sfârşitul anului trecut. Compania plănuieşte să lanseze noi servicii în 2013 pentru a oferi conducătorilor autovehiculelor şi responsabililor de flotă instrumente inovatoare, care să simplifice gestionarea autovehiculelor şi utilizarea lor zilnică.

La sfârşitul anului 2012, ALD Automotive a avut o cotă de piată de 17%, care pozitionează compania drept unul dintre cei mai importanti jucători de leasing operational din România. Activitatea companiei în 2012 a condus la înregistrarea unei cifre de afaceri de aproape 30 milioane de Euro.

Portofoliul de clienti a crescut cu 7% anul trecut, însumând 252 de companii din diverse domenii precum cel bancar, IT&C, telecom, FMCG, farmaceutic, energetic, etc. Pentru aceşti clienti, ALD Automotive a administrat 84% din flota sa totală de autovehicule în leasing operational full service, în creştere de la 79% în 2011, în timp ce 16% din flotă a fost gestionată în sistem de administrare a flotei.

Vânzarea de autovehicule uzate prin intermediul website-ului de licitatii închise ALD Carmarket a avut o creştere de 14% anul trecut: din totalul de 1 500 de maşini vândute pe piaŃă, 1 388 de unităti au fost comercializate online. Activitatea de vânzare a maşinilor uzate a înregistrat o creştere sustinută în ultimii ani, iar numărul de utilizatori care licitează online a crescut cu 40% în 2012, la 403 utilizatori ALD Carmarket.

Pentru a sustine activitatea de vânzare a maşinilor rulate, ALD Automotive şi-a extins parteneriatul cu SGS România în acest an şi prin urmare autovehiculele ALD Automotive sunt returnate, evaluate şi stocate la finalul contractelor de leasing operational într-o nouă locatie, situată în nordul capitalei şi oferită exclusiv de SGS România companiei.

ALD Automotive

Operatională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operational full service asigurând finantarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive a lansat în mai 2010 sub brandul ALD Carmarket, platforma online de licitatii închise destinată promovării şi vânzării autovehiculelor uzate returnate la finalul contractelor de leasing operational.

Call Center
+40 21 301 49 59