COMUNICATE DE PRESA

27mai.
2013

ALD Automotive a vândut online maşina uzată cu numărul 4 000

ALD Automotive a vândut online maşina uzată cu numărul 4 000

ALD Automotive, unul dintre jucătorii de referintă de pe piata de leasing operational din România, a vândut online 4 000 de autovehicule uzate prin platforma de licitatii ALD Carmarket (www.aldcarmarket.ro).

De la lansarea platformei de licitatii închise, în martie 2010, dealerii şi comerciantii de maşini uzate cumpără online autovehiculele ALD Automotive returnate la finalul contractelor. Numai în primele 5 luni ale acestui an, 524 de maşini uzate au fost vândute către 112 cumpărători, iar 92% dintre acestea au fost achizitionate online de către dealeri şi comercianti reprezentând piata locală şi cea de export.

În doar 3 ani de la lansare, platforma web ALD Carmarket a devenit principalul canal de vânzare a maşinilor uzate şi a câştigat încrederea unei retele extinse de cumpărători care subscriu oferte online pentru maşinile aflate în licitatie.

2013 a adus deja o creştere de 37% a utilizatorilor activi care participă la licitatii, fată de numărul acestora înregistrat la finalul lui 2012 şi a contribuit la atingerea unui număr mediu de 15 zile de stocare pentru o maşină uzată. În plus, numărul de oferte primite pentru un autovehicul aflat în licitatie a crescut în 2013 la o medie de 20, fată de aproximativ 18 oferte, cât s-au înregistrat în 2012.

Principalele beneficii ale platformei le permit potentialilor cumpărători să găsească informatii complete şi transparente despre conditia autovehiculelor, evaluate în prealabil de către o companie specializată independentă, precum şi în legătură cu istoricul interventiilor de întretinere efectuate pe perioada leasingului operational.

Pentru 2013, ALD Automotive urmăreşte dezvoltarea activitătii de remarketing şi a vânzării de maşini de ocazie prin intermediul platformei ALD Carmarket.

ALD Automotive

Operatională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operational full service asigurând finantarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive a lansat oficial în mai 2010 sub brandul ALD Carmarket, platforma online de licitatii închise destinată promovării şi vânzării autovehiculelor uzate returnate la finalul contractelor de leasing operational

Call Center
+40 21 301 49 59