COMUNICATE DE PRESA

19mai.

ALD Automotive si Scoala de Conducere Defensiva Titi Aur lanseaza programul de condus ecologic

ALD Automotive si Scoala de Conducere Defensiva Titi Aur lanseaza programul de condus ecologic

Cele mai recente studii realizate de către Agenția Europeană de Mediu în 2013 arată ca transportul este cea de-a doua cea mai importantă sursă de emisii de gaze cu efect de seră din Europa, reprezentând peste 20% din total. Fiind necesare măsuri de diminuare a emisiilor de gaze atât la nivel global, cât și la nivel local, ALD Automotive lansează programul de condus ecologic, în colaborare cu Școala de Conducere Defensivă Titi Aur.

Rapoartele Agenției Europene de Mediu arată progresul realizat în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de-a lungul anilor în Europa și identifică principalele surse ale acestor gaze în atmosferă. Primul loc este ocupat de industria de energie, cu 31% din total, urmată de transporturi (20.3%), emisiile rezidențiale și comerciale (14%) și industriile de construcții si de fabricație cu 11% din total. De asemenea, un raport independent publicat de Energy Information Administration (EIA) din Statele Unite arată valorile totale ale emisiilor de dioxid de carbon în Europa, plasând România pe locul 28, cu o valoare anuală de 86 de milioane de tone. România este surclasată în acest top de țări precum: Slovacia (34 de milioane tone/an), Elveţia (43 milioane tone/an), Danemarca (46 milioane tone/an), Norvegia (45 milioane tone/an) sau Ungaria (49 de milioane tone/an).

Luând în considerare situația internațională şi statisticile globale, este datoria fiecărei companii de a introduce măsuri preventive care să reducă impactul negativ asupra mediului înconjurător. De aceea, ca un angajament pe termen lung pentru protecția mediului, cât și ca semn al implicării în viața comunității, ALD Automotive oferă companiilor locale un nou instrument și dă startul programului de condus ecologic în România. Parte din inițiativa internațională ALD bluefleet, cursurile sunt dezvoltate în parteneriat cu renumita Școală de conducere defensivă Titi Aur și oferă trei alternative: condus defensiv cu noțiuni introductive despre condusul ecologic, condus ecologic cu noțiuni de condus defensiv și un program de condus ecologic. Cursurile au loc la Școala Titi Aur sau la sediul clienţilor şi constau în module teoretice și practice.

Participanții vor fi încurajați să adopte un stil de condus mai sigur, mai prietenos cu mediul înconjurător, astfel îmbunătățindu-și comportamentul la volan, dar în același timp menținând un nivel scăzut al emisiilor de gaze, reducând consumul de combustibil și protejând mediul. Cursurile de condus ecologic sunt disponibile pentru toți clienții ALD Automotive și oferă informații care vor ajuta șoferii să-și dezvolte tehnicile de condus pentru a reduce numărul accidentelor, pentru a crește siguranța rutieră, pentru a diminua costurile operaționale, cât și pentru a dobândi o atitudine mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Cursurile de condus ecologic fac parte din inițiativa ALD bluefleet, un program internațional care reunește toate activitățile grupului privind mediul înconjurător. ALD bluefleet include o analiză a flotei orientată spre emisiile de gaze care măsoară amprenta exactă a flotei și oferă pârghiile necesare pentru a reduce emisiile de gaze, cât și programe de compensare disponibile la nivel global.

Cu o echipă formată din 12 instructori, Școala de conducere defensivă Titi Aur oferă cel mai bun program de șofat defensiv din România şi a instruit peste 25 000 de cursanți. Școala pune la dispoziție facilități unice si simulatoare, pentru o experiență interactivă, cât și pentru a dezvolta abilitățile de condus.

Mai multe informaţii despre noul program de condus ecologic: www.ald-condusdefensiv.ro/

Sursele studiilor: http://www.eea.europa.eu și http://www.eia.gov.

Grupul ALD Automotive

ALD Automotive este lider pe piețele de leasing operațional full service și management de flotă. Cu o prezenţă geografică fără precedent, expertiză aprofundată în diferitele domenii în care activează, o abordare inovativă și o recunoscută calitate a serviciilor, Grupul ALD Automotive este un jucător important pe piața internațională, cu poziții puternice confirmate de-a lungul timpului: locul 2 în Europa și locul 3 în întreaga lume. Grupul a atins în 2013 cifra simbolică de 1 milion de vehicule aflate în circulație, având pe 31 decembrie o flotă constând în 1,008,840 de autovehicule.

ALD Automotive în România

Operaţională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a Grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operaţional full service asigurând finanţarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive este certificată SRAC pentru standardele ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2005.

Call Center
+40 21 301 49 59