COMUNICATE DE PRESA

14oct.
2015

ALD Automotive livreaza prima flota de masini electrice in leasing operational catre Orange Romania

ALD Automotive livreaza prima flota de masini electrice in leasing operational catre Orange Romania

ALD Automotive, una dintre companiile de top de pe piața de leasing operațional, anunță livrarea primei flote de autoturisme electrice în leasing operațional, către Orange România, liderul pieței locale de telecom. Cele 4 vehicule electrice sunt din clasa mică și foarte performante pentru deplasările zilnice urbane.

“Livrarea primei flote de mașini electrice în leasing operațional este un moment important pe plan local pentru că demonstrează interesul concret al companiilor pentru ecologizarea parcurilor auto. Împreună cu Orange dovedim încă o dată ca suntem promotorii unui trend care începe să se dezvolte și în România, iar experiența noastră de 10 ani pe piața locală ne oferă know-how-ul necesar pentru a ajuta la introducerea acestor autovehicule pe piață. Sper ca deschiderea companiilor către flotele electrice să determine și o reacție din partea autorităților, care să demareze proiecte de infrastructură pentru susținerea utilizării acestor tipuri de autovehicule.” declară Shane Dowling, Director General al ALD Automotive România.

Cele 4 vehicule electrice se adaugă flotei de mașini pe care ALD Automotive o gestionează pentru Orange România din 2006. Parteneriatul ALD Automotive și Orange este extins la nivel internațional, unde, fiind un client important al Grupului, compania de telecom are o flotă semnificativă de vehicule ecologice gestionate prin leasing operațional. România este prima țară din Europa Centrală și de Est în care este dezvoltat acest proiect eco. Experiența acumulată de către ALD Automotive în cele 40 de țări în care este prezentă permite oferirea asistenței specializate pentru noua flotă ecologică livrată către Orange, precum și acordare de consultanță și servicii personalizate pe întreaga durată a contractului. Procesul de selecție a acestor autovehicule a debutat cu o analiză a TCO și a nevoilor specifice angajaților Orange, cu scopul de a crește economiile de costuri și a beneficia de o flotă cu impact redus asupra mediului.

Inițiativa de a suplimenta flota auto cu acest model de automobil se aliniază programului de eficiență energetică și de reducere a emisiilor de carbon demarat de către Orange România în 2009 și care a avut la bază o serie de măsuri investiționale și operaționale.

Cele 4 autoturisme Renault Zoe livrate de către ALD Automotive sunt 100% electrice și pot fi încărcate complet în 6-7 ore chiar în parcarea Orange, în timp ce angajații sunt la birou. Autonomia lor este cuprinsă între 100 km şi 150 km (în funcţie de stilul de condus al șoferului și factorii de mediu), iar viteza maximă este de 130 km/h. Vehiculele selectate de către Orange pentru flota din România integreaza cea mai avansată tehnologie electrică si au obținut 5 stele la testele de siguranță pasivă EURO NCAP. În plus, Renault Zoe a fost declarată „Cea mai bună mașină de oraș a anului 2013”.

Grupul ALD Automotive

ALD Automotive este lider pe piețele de leasing operațional full service și management de flotă. Cu o prezenţă geografică fără precedent, expertiză aprofundată în diferitele domenii în care activează, o abordare inovativă și o recunoscută calitate a serviciilor, Grupul ALD Automotive este un jucător important pe piața internațională, cu poziții puternice confirmate de-a lungul timpului: locul 2 în Europa și locul 2 în întreaga lume.

ALD Automotive în România

Operaţională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a Grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operaţional full service asigurând finanţarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive este certificată SRAC pentru standardele ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2005.

CONTACTE PRESĂ

ALINA PACIOIANU, Tel: 021 301 49 42

alina.pacioianu@aldautomotive.com

www.aldautomotive.ro

Call Center
+40 21 301 49 59