COMUNICATE DE PRESA

23nov.

ALD Automotive si BMW livreaza oficial primul BMW i8 in Romania

ALD Automotive si BMW livreaza oficial primul BMW i8 in Romania

ALD Automotive alături de BMW anunță prima livrare din România a celui mai nou hibrid din gama BMW, modelul i8. Modelul a fost livrat în sistem de leasing operațional către un client de top al ALD Automotive.

După recenta livrare a primei flote electrice oferite în leasing operațional, compania livrează un automobil sport plug-in hybrid ultramodern, BMW i8 și își continuă implicarea în promovarea metodelor alternative de transport, precum și în acțiunile de înverzire a parcurilor auto. Aceasta este prima livrare oficială a unui astfel de model în România.

“Pentru ALD Automotive, livrarea noului hibrid este un pas foarte important în acțiunile de susținere a comportamentelor ecologice în rândul clienților noștri de leasing operațional. Dorim să aliniem România la tendințele europene, printr-o înverzire cât mai mare a parcurile auto. Suntem încântați să constatăm o deschidere din ce în ce mai mare din partea clienților noștri locali și sperăm că în scurt timp livrările de flote eco să devină o obişnuință și la noi.” declară Shane Dowling, Director General ALD Automotive România.

„Suntem încântaţi că putem anunţa o primă livrare oficială a unui model BMW i: un automobil sport plugin hybrid ultramodern - BMW i8. Apreciem interesul pe care ALD Automotive îl arată în dezvoltarea soluţiilor de electromobilitate. Sperăm că împreună cu astfel de parteneri să construim un viitor electrizant şi în România. Iar BMW i8 este cu adevărat un automobil perfect pentru a ilustra proiectele noastre.” declară Wolfgang Schulz, Director General BMW Group România.

Odată cu 16 noiembrie, România a devenit a 50-a piaţă oficială pentru BMW i, gama de modele revoluţionare ale mărcii BMW. Aceasta propune două modele, modelul electric dedicat aglomeraţiilor urbane BMW i3 şi sportiva revoluţionară plug-in hybrid BMW i8. Noile modele, dezvoltate de la zero, vin cu o platformă absolut nouă, care îmbină un şasiu din aluminiu şi o structură a caroseriei integral din fibră de carbon, şi deschid astfel calea unei noi generaţii de automobile.

BMW i8 este un automobil sport cu adevărat unic – oferă performanţe dinamice remarcabile, cu o acceleraţie 0-100 km/h în numai 4,4 secunde, alături de un consum comparabil cu cel al unei compacte de oraş. În plus, modelul dispune de resurse pentru a rula în mod electric pe distanţe de peste 30 km cu o viteză maximă de 120 km/h, dar şi de posiblitatea de a reîncărca bateria din mers pentru a asigura o deplasare preponderent electrică în mediul urban.

Sistemul hibrid plug-in al BMW i8 cuprinde un motor pe benzină, cu trei cilindri, tehnologie BMW TwinPower Turbo - dezvoltă 170 kW/231 CP şi un motor electric sincron ce oferă 96 kW/131 CP şi 250 Nm, pentru o putere totală 266 kW/ 362 CP.

BMW i8 adaugă la gama BMW i şi mai multe premiere tehnologice – de la prima implementare de serie a farurilor Laser, la o gamă extinsă de materiale ultrauşoare, cum ar fi exoticul “gorilla glass” pentru lunetă. Caroseria cu design spectaculos asigură un coeficient aerodinamic imbatabil în segmentul automobilelor sport, de numai 0.26, cu aproximativ 20% mai bun decât orice model sport comparabil, deşi modelul nu foloseşte niciun element activ de caroserie.

Grupul ALD Automotive

ALD Automotive este lider pe piețele de leasing operațional full service și management de flotă. Cu o prezenţă geografică fără precedent, expertiză aprofundată în diferitele domenii în care activează, o abordare inovativă și o recunoscută calitate a serviciilor, Grupul ALD Automotive este un jucător important pe piața internațională, cu poziții puternice confirmate de-a lungul timpului: locul 2 în Europa și locul 2 în întreaga lume.

ALD Automotive în România

Operaţională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a Grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operaţional full service asigurând finanţarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive este certificată SRAC pentru standardele ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2005.

BMW Group

Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

În 2014, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile şi 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2014 a fost de aproximativ 8,71 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 80,40 miliarde de euro. La 31 decembrie 2014, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 116.324 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com; www.bmw.ro

Facebook: http://www.facebook.com/BMW.Romania

Twitter: http://twitter.com/BMWRO
YouTube: http://www.youtube.com/bmwgroupromania
Site-uri de presă:www.presa.bmw.ro www.presa.mini.ro www.press.bmwgroup.com www.press.bmwgroup-sport.com

 

CONTACTE PRESĂ

ALINA PACIOIANU, Tel: 021 301 49 42

alina.pacioianu@aldautomotive.com

www.aldautomotive.ro 

Call Center
+40 21 301 49 59