COMUNICATE DE PRESA

16iun.
2016

Clientii ALD Automotive testeaza masinile eco

Clientii ALD Automotive testeaza masinile eco

Clienții ALD Automotive au putut testa, în cadrul unui eveniment dedicat lor, cele mai noi modele de vehicule electrice și hibride, disponibile pe piața locală. Evenimentul a avut loc la Academia Titi Aur și a avut parteneri precum Automobile Bavaria, Badsi, Mercedes-Benz România, Renault, Toyota, Lexus, Țiriac Auto, Volkswagen, Volvo, TMC Electric Mobility și însăși gazda evenimentului, Academia Titi Aur.

ALD Automotive și-a propus ca, prin acest gen de evenimente dedicate inovației și autovehiculor ecologice, să ofere posibilitatea clienților să testeze noile tehnologii electrice și hibride, astfel încât, pe viitor, companiile să își reducă amprenta de carbon în ceea ce privește utilizarea flotelor. În plus, compania promovează condusul defensiv și ecologic ale cărui efecte sunt legate de siguranța utilizatorilor și de costuri mai mici în administrarea flotelor auto.

”Prin acest eveniment, ajuns deja la cea de-a doua ediție, ne dorim să încurajăm clienții să aleagă modele electrice și hibride pentru flotele lor, atât ca parte a strategiei de CSR, cât și ca modalitate de reducere a costurilor pe termen mediu și lung. Anul trecut s-au vândut în România doar 495 de vehicule electrice și hibride*, în timp ce la nivel european, la sfârșitul lui 2015, erau înregistrate 97.687 de astfel de vehicule.** Este clar că avem nevoie de implicarea autorităților în susținerea inițiativelor din domeniu ale mediului privat, altfel  progresul va fi mai lent. Este nevoie de mai multe scheme de sprijin pentru achiziția vehiculelor eco sau de alte facilități fiscale, dar și de accelerarea dezvoltării infrastructurii stațiilor de încărcare. Prin acest eveniment am vrut să arătăm că aceste noi soluții de mobilitate sunt accesibile și că lipsa stațiilor de încărcare nu reprezintă un punct blocant pentru cei care nu ies din oraș. Toate studiile arată că șoferii preferă să își încarce mașina la birou sau acasă și nu de la stațiile publice de încărcare. Noi o să continuăm eforturile în această direcție și îi vom încuraja constant pe clienți să aleagă alternativa vehiculelor eco, punându-le la dispoziție soluții adaptate activității zilnice”, spune Cătălin Olteanu, Director Comercial, ALD Automotive.

Participanții au avut la dispoziție 17 modele de autovehicule electrice și hibride: Mercedes-Benz GLE 500e, Volvo XC90 T8 Twin Engine, BMW i3, BMW i8, Toyota Auris Hybrid, Toyota RAV4 Hybrid, Lexus RX Hybrid, Lexus IS Hybrid, Renault ZOE, Renault Twizy, Nissan Leaf, Ford Vignale, Mitsubishi Outlander PHEV, VW Passat GTE, VW Golf GTE, VW e-Golf și VW e-up. Stațiile G5 și G6 furnizate de TMC Electric Mobility au asigurat încărcarea autovehiculelor electrice. Invitații au beneficiat de o sesiune demonstrativă a cursurilor de condus defensiv și ecologic și de activități inedite, precum test drive pe cel mai modern circuit din România la Academia Titi Aur, dar și în afara lui. Totodată, aceștia au putut testa în cadrul atelierelor pregătite special pentru ei, simulatoarele de impact frontal și de răsturnare a autovehiculului și mașina cu 2 volane puse la dispoziție de Școala de condus defensiv Titi Aur.

Reponsabilitatea socială este extrem de importantă pentru ALD Automotive, compania fiind un promotor al conceptului de înverzire a parcului auto și a mijoacelor alternative de transport. Ca urmare a cererii pentru aceste tipuri de vehicule, aceasta a livrat în 2015 prima flotă electrică în leasing operațional către un client de top din România.

ALD Automotive acționează zi de zi pentru îmbunătățirea flotei clienților, pentru siguranța utilizatorilor autovehiculelor și pentru limitarea consumului de carburant și a emisiilor de CO2. Organizația oferă consultanță tuturor clienților pentru ca politicile lor auto să aibă un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător. Mai mult, atunci când își consiliază clienții cu privire la alegerea flotei, ALD Automotive recomandă ”rightsizing” mai degrabă decât ”downsizing”, adică alegerea modelelor auto din aceeași clasă dorită, însă cu o emisie mai mică de CO2. O altă inițiativă este reprezentată de cursurile de condus defensiv și ecologic oferite clienților, în parteneriat cu Academia Titi Aur.

Cu o experiență de 16 ani în conducerea defensivă, Titi Aur este unul dintre cei mai cunoscuți traineri din acest domeniu și a pregătit mai mult de 25.000 de cursanți, alături de echipa sa de 12 instructori. Academia "Titi Aur" a fost înființată în 2007, membrii echipei fiind actuali sau foști piloți sau copiloți, cu experiență în campionatele de raliu.

Pentru mai multe informații, site-urile partenerilor implicați în eveniment sunt: www.titiaur.ro; www.automobilebavaria.ro; www.badsi.ro; www.mercedes-benz.ro; www.renault.ro; www.toyota.ro; www.lexus.ro; www.tiriacauto.ro; www.volkswagen.ro; www.volvocars.ro; www.e-mobility.ro.

Call Center
+40 21 301 49 59